miercuri, 12 mai 2010

Confiata



Blat 1:5 albuse de ou se bat bine cu 7 linguri de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga 5 linguri de faina in ploaie si se amesteca bine ,se mai adauga rahat taiat marunt ,fructe confiate(stafide,coaja de portocala,smochine)si bucatzele de nuca,compozitia se pune intr-o tava si se coace .

Blat 2:se face un blat de tort din 5 oua ,5 oua intregi se bat bine cu mixerul cu 5 linguri de zahar,apoi se adauga 5 linguri de faina si se amesteca bine ,se pune intr-o tava si se coace,cand este copt si racit se taie in 2.aceste foi se pun sus si jos de blatul cu fructe confiate.

Crema:cele 5 galbenusuri si 3 oua intregi se amesteca bine cu 250 gr zahar si 4 linguri de cacao si se fierbe pe bain marie pana devine o crema groasa care se lasa la racit si apoi se bate bine cu 300 gr unt pana devine o crema spumoasa,aceasta crema se pune intre foi.

Glazura:150 gr zahar pudra,1 lingura de cacao,3 linguri de apa ,se amesteca bine pana devine o pasta si se intinde pe prajitura.
POFTA MARE !!!!

Un comentariu:

  1. ai nevoie de o musca-n lapte? eu pic oricum :)

    stii de campania"sfoara-n tara"? no , ca am ridicat-o si la rangul de campanie . esenta: gospodinele din blogosfera isi fac cadouri. Ce , cum , unde si cum gasesti pe blogul meu la categoria "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu bratele deschise. O zi superba si scuze pentru bruiaj :)

    RăspundețiȘtergere