miercuri, 12 mai 2010

Tarta Flambata



Ingrediente:

21g drojdie proaspata(1/2 cubulet) sau 1 pliculet drojdie uscata,
600g faina tip 000,
1 lingurita zahar,
400g ceapa felii subtiri 2mm,
300g sunca presata afumata sau bacon, taiata julien,
250g Quark(o specialitate de branza alsaciana), se poate inlocui cu mozzarela sau smantana acrisoara ceva mai consistenta,
150g smantana proaspata,
6 lingurite ulei de floarea soarelui,
sare si piper dupa gust.

Preparare:

Se amesteca drojdia cu zaharul foarte bine, se adauga peste faina, 300 ml apa calduta, un praf de sare si ulei. Se amesteca bine pana se obtine aluatul, se lasa la dospit 30 de minute intr-un loc caldut. (se poate folosi orice aluat de pizza sau paine pentru a scurta timpul de pregatire)
Se faramiteaza Quark-ul, se amesteca cu smantana proaspata, se asezoneaza cu sare si piper.
Se preincalzeste cuptorul la 225 C, se pregateste tava cu hartie de copt. Aluatul se imparte in 4 portii, se ruleaza un cerc sau oval de aluat subtire de 2-3 mm, se aseaza pe tava si se lasa 10 minute la odihnit :)
Se intinde pe foaie un sfert din ceapa feliata subtire, un sfert din bacon si un sferd din amestecul de Quark si smantana.
Se coace pe suportul de jos cam 8.10 minute. Se serveste fierbinte.

La servire se flambeaza cu putin cognac.
Merge de minune cu un vin alb sau roze aromat!!!



De asemenea exista varianta dulce, ceapa si baconul se inlocuiesc cu felii subtiri de mar, asezate pe un pat din amestecul de Quark si smantana, se unge cu inca putin din acest amestec, se asezoneaza cu scortisoara si putina miere. Se serveste de asemenea flambata.

Merge foarte bine cu Radler, o bere dulce, cu suc de lamaie, combinatie 50/50% bere cu Fanta :)


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu