marți, 18 mai 2010

Prajitura Petre Roman

Ingrediente:
  • Blat 1
  • 3 bucati ou
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 3 grame bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 5 bucati oua
  • 250 grame zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 grame unt
  • Glazura
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa rece
  • Glazura de zahar ars
  • 300 grame zahar
  • Timp de preparare: Peste 30 minute
  • Complexitate: Mediu
  • Numar de portii: mai mult de 12
Mod de preparare
La prajitura se folosesc 3 blaturi.

Blatul 1: Albusurile se bat bine cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se cerne faina cu bicarbonatul si se adauga si nuca, se amesteca bine si se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Aceasta operatiune se face de 3 ori sa iasa 3 blaturi,
cand sunt coapte se pun una langa alta pe 2 blaturi se pune glazura din zahar caramelizat iar pe un blat se face glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele sau nuca.

Crema: 5 oua intregi se pun in bain mare cu, 250 gr zahar si se fierbe pana ii gros ca si maioneza amestecandu-se incontinu, cand sa racit se bate bine cu mixerul cu 250 gr rama sau (eu folosesc wiessana cu gust de vanilie la pachet)cu crema obtinuta se umple cele 2 foi si deasupra se pune cea cu glazura de ciocolata.
            POFTA BUNA !

Prajitura cu Afine

Ingrediente:
  • compozitie
  • 5 bucati oua
  • 350 grame zahar
  • 450 grame faina alba
  • 300 mililitri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 kilogram fructe
  • Timp de preparare: Peste 30 minute
  • Complexitate: Usor
  • Numar de portii: mai mult de 12
Mod de preparare
Ouale cu zaharul se bat bine pana se cremeaza, cu mixerul, apoi incet se adauga treptat laptele, batandu-se incontinu, se adauga zaharul vanilat, praful de copt si faina cernuta, se amesteca tot foarte bine de jos in sus sa ramana pufos.

Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina,se adauga fructele deasupra si se coace. Cand este coapta, se face testul scobitorii, se pudreaza cu zahar pudra.
  Pofta buna !!

Pilaf de pui

Ingrediente:
  • 6 bucati pulpe de pui
  • 1 cana orez cu bob lung
  • 2 bucati ceapa
  • 2 bucati morcovi
  • dupa gust vegeta
  • dupa gust piper proaspat macinat
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 50 mililitri ulei
  • Timp de preparare: Peste 30 minute
  • Complexitate: Mediu
  • Numar de portii: mai mult de 6
Mod de preparare
Se caleste ceapa tocata in ulei apoi se adauga orezul,se adauga morcovi taiati rondele, condimentele, pulpele de pui, frunzele de patrunjel, si apa cat sa fie inca o data cat cantitatea bruta.

Se introduce in cuptor si se lasa sa fiarba, amestecand cateodata, este fiert cand este fiarta carnea, dar de obicei cand ii gata carnea ii gata si orezul, se lasa sa fie mai moale, cand se raceste el devine mai consistent.

Pofta buna !