- Blat 1
- 3 bucati ou
- 3 linguri zahar
- 3 linguri nuca macinata
- 1 lingura faina
- 3 grame bicarbonat de sodiu
- Crema
- 5 bucati oua
- 250 grame zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 250 grame unt
- Glazura
- 150 grame zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 3 linguri apa rece
- Glazura de zahar ars
- 300 grame zahar
- Timp de preparare: Peste 30 minute
- Complexitate: Mediu
- Numar de portii: mai mult de 12
La prajitura se folosesc 3 blaturi.
Blatul 1: Albusurile se bat bine cu cele 3 linguri de zahar, apoi se adauga galbenusurile, se cerne faina cu bicarbonatul si se adauga si nuca, se amesteca bine si se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Aceasta operatiune se face de 3 ori sa iasa 3 blaturi,
cand sunt coapte se pun una langa alta pe 2 blaturi se pune glazura din zahar caramelizat iar pe un blat se face glazura de ciocolata si se orneaza cu bombonele sau nuca.
Crema: 5 oua intregi se pun in bain mare cu, 250 gr zahar si se fierbe pana ii gros ca si maioneza amestecandu-se incontinu, cand sa racit se bate bine cu mixerul cu 250 gr rama sau (eu folosesc wiessana cu gust de vanilie la pachet)cu crema obtinuta se umple cele 2 foi si deasupra se pune cea cu glazura de ciocolata.
POFTA BUNA !