Ingrediente:
- umplutura
- 1 kilogram carne de porc
- 3 bucati ceapa
- 100 grame orez
- 2 lingurite barbeque friptura de porc
- 2 lingurite vegeta
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 legatura marar verde tocat
- 100 mililitri ulei pentru prajit
- 40 bucati frunze foi de vitza
- sosul
- 100 mililitri ulei
- 2 linguri faina
- 2 legaturi marar verde tocat
- 8 linguri zahar
- 1 lingurita sare
- dupa gust otet
- 1 litru lapte
- Timp de preparare: Peste 30 minute
- Complexitate: Mediu
- Numar de portii: mai mult de 12
Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei,cand ii calita se adauga carnea tocata marunt si restul ingredientelor si se face o pasta din care se umplu foile de vita.
Apoi se aseaza in oala si se pune apa pana le acopera putin,cand sunt fierte si apa a mai scazut se adauga sosul preparat separat (intr-o oala se adauda uleiul peste care se pune faina si se prajeste putin apoi se adauga laptele mararul si zaharul, sarea.
Se lasa la fiert pana clocoteste apoi se adauga otet dupa gust, sosul trebuie sa aiba gustul dulce acrisor, acest sos se rastoarna peste sarmale si se mai da in clocot.
Se serveste cu cartofi prajiti. Pe langa sarmalute eu am mai umplut si dovlecei!
Ne-a incantat mult retetele de pe blogul tau.
RăspundețiȘtergereTe asteptam sa-ti iei premiul de la noi.
Felicitari!