miercuri, 12 mai 2010

Clatite umplute cu pui

Pentru 2 persoane
Pentru clatite
-1 ou
-cca.100g faina
-70 ml ulei
-1 lingurita mustar
-busuic
-oregano
-piper
-apa minerala
Pentru umplutura
-1 piept pui
-4-5 ciuperci
-1 leg. marar
-piper
-sare
-100-150 g smantana
Pentru garnitura
-1 brocoli mic
-1 morcov
-cateva buchetele de conopida
-50ml ulei de masline
-2 catei de usturoi
--1 lingura de vin.
-busuioc

Din ou , apa minerala, 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar,
faiana si condimente se face o coca de clatite.Se da la rece pina preparam compozitia pentru umplutura.
Se pune la fiert pieptul de pui cu un praf de sare, dupa ce a fost spalat in prealabil.Ciupercile se spala si se pot pune la fiert la un loc cu pieptul de pui.
Mararul se spala si se toaca.
Dupa ce au fiert, pieptul de pui si ciupercutele se toaca marunt. Se adauga mararul, condimentele, si smantana.
Se spala legumele, morcovii se taie feliute iar brocoli si conopida se desfac in buchetele. Se fierb cca 4-5 minute dupa care se scurg de apa si se pun intr-o tigaie pe foc impreuna cu usturoiul, uleiul de masline, condimente, si vinul. Se amesteca pe foc timp de un minut. Se acopera sa se mentina calde pana la servire.
Se fac clatitele . care se umplu cu compozitia de pui.
Se ruleaza si se portioneaza in doua sau trei bucati pentru a putea fi aranjate pe farfurie.
Se rade cascaval deasupra si se da la cuptorul cu microunde timp de un minut
Se aranjaza legumele langa clatite si se servesc imediat .
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu