duminică, 18 aprilie 2010

Gogosi Pufoase !


Ingrediente:

* 1 kilogram faina alba
* 3 bucati oua
* 50 grame drojdie
* 1 litru ulei pentru prajit
* 150 mililitri ulei pentru aluat
* dupa gust coaja de lamaie
* 2 linguri zahar
* dupa gust sare
* 100 grame zahar pudra
* 300 mililitri lapte
* 2 plicuri zahar vanilat
* 200 mililitri lapte caldut

Mod de preparare
1 kg de faina se cerne intr-un castron mai mare, apoi se face o adancitura in mijloc.

Separat intr-o craticioara se pune laptele (300 ml) cu zaharul la incalzit (doar caldut, nu fierbinte) apoi se adauga drojdia se amesteca bine pana se dizolva si zaharul si drojdia bine,si se rastoarna in adancitura din faina, amestecand si cu putina faina sa devina ca o maia(pasta foarte subtire), care se lasa la dospit.

Cand este crescuta se adauga cele 3 oua intregi, praful de sare,coaja rasa de la lamaie, si se framanta cu laptele caldut (200 ml) pana se formeaza un aluat, care se mai framanta cu cele 150 ml de ulei,apoi il bateti cu mana pana se desprinde de pe mana.

Cand este framantat bine se lasa la dospit pana ceste, cand este crescut se rastoarna pe planseta de lucru care este tapetata cu faina si se mai framanta putin.

Apoi se intinde cu facaletul o patura de circa 1 cm,care se taie cu paharul rotund si se prajesc in baia de ulei fierbinte. Cand sunt prajite se pudreaza cu zahar praf cu aroma de vanilie cat sunt fierbinti.



POFTA BUNA !

2 comentarii:

  1. Ouale sunt la bucati ????
    Ne sfatuiesti ca ne trebuie 500 ml lapte( o data 300 ml si o data 200 ml) apoi la descriere punem 300ml lapte la incalzit dar in aluat punem 200 ml...cu restul de 100 ml ce facem..dar cu celelalte 200 ml) !
    Haioasa reteta...Sper ca ti-a reusit din prima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru Anonim,era mult mai interesant daca citeai cu atentie reteta inainte de a fi IRONIC/A,sa sti ca mi-au reusit din prima gogosile :P...acum sa te lamuresc 300 ml lapte pregatesti maiaua,iar cu restul de 200 ml lapte framanti :P...a era sa uit ouale sunt la bucata :)

    RăspundețiȘtergere