miercuri, 12 mai 2010

Reform Tort


REFORM TORT






Ingrediente:
12 ouă , 600 g zahăr , 2 linguri mari cacao,3 linguri faina, 300 g nucă macinata, 400 g unt(margarina Rama)

Mod de preparare:
Blat : 12 albuse batute f.f.bine cu 300 g zahar, iar apoi se amestecă încet cu o lingură cele 300 g nuca macinata si faina(eu de obicei bat cate 4 albusuri cu 100 g zahar,1 lingura de faina si 100 g nuca,fiecare foaie separat)
Coca obţinută se împarte în 3 parti egale care se coc pe rând pe fundul tavi (35x28)care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapatata cu faina si apoi iarasi unsa cu ulei.
Crema: 12 gălbenuşe se freacă bine cu 300 g zahar , apoi se adaugă 2 linguri de cacao şi o lingura de ness, se fierbe totul pe foc mic la bain marie amestecând tot timpul până se îngroasă compoziţia. Dupa ce crema s-a răcit se adaugă cele 400 g unt(Rama).
Foile coapte in tava mare se taie pe lungime si rezulta 6 foi care se umplu cu crema.rezulta o torta mare si foarte gustoasă.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu