miercuri, 12 mai 2010

Reform Tort


REFORM TORT






Ingrediente:
12 ouă , 600 g zahăr , 2 linguri mari cacao,3 linguri faina, 300 g nucă macinata, 400 g unt(margarina Rama)

Mod de preparare:
Blat : 12 albuse batute f.f.bine cu 300 g zahar, iar apoi se amestecă încet cu o lingură cele 300 g nuca macinata si faina(eu de obicei bat cate 4 albusuri cu 100 g zahar,1 lingura de faina si 100 g nuca,fiecare foaie separat)
Coca obţinută se împarte în 3 parti egale care se coc pe rând pe fundul tavi (35x28)care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapatata cu faina si apoi iarasi unsa cu ulei.
Crema: 12 gălbenuşe se freacă bine cu 300 g zahar , apoi se adaugă 2 linguri de cacao şi o lingura de ness, se fierbe totul pe foc mic la bain marie amestecând tot timpul până se îngroasă compoziţia. Dupa ce crema s-a răcit se adaugă cele 400 g unt(Rama).
Foile coapte in tava mare se taie pe lungime si rezulta 6 foi care se umplu cu crema.rezulta o torta mare si foarte gustoasă.
Pofta mare!

Un comentariu:

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere